Переддипломна практика Групи 4 А, Б, В Спеціалізація Лікувальна справа Розділ: ФАП (фельдшерсько-акушерський пункт) Дата: 11.06.2021 Викладач: Науменко Т. М

Переддипломна практика

Групи 4 А, Б, В

Спеціалізація Лікувальна справа

Розділ: ФАП (фельдшерсько-акушерський пункт)

Дата: 11.06.2021                                         Викладач: Науменко Т. М

Завдання 1

Вивчити посадову інструкцію фельдшера ФАПу: скласти опорний конспект

Посадова інструкція фельдшера ФАПу

1. загальна частина

1.1. Посада фельдшера ФАП вводиться для надання долікарської медичної допомоги прикріпленому для обслуговування населенню.

1.2. Призначення на посаду та звільнення з посади завідувача здійснюється головним лікарем відповідного муніципального охорони здоров'я по підпорядкованості після узгодження з місцевою адміністрації в установленому порядку.

1.3. Фельдшер ФАП керується у своїй діяльності законодавством та іншими нормативно-правовими актами РФ і РБ, наказами, інструкціями вказівками Міністерства охорони здоров'я РФ і РБ, вказівками і розпорядженнями керівника Муніципальної установи охорони здоров'я, якому підпорядковується ФАП, "Положенням про ФАП", цією посадовою інструкцією.

1.4. У своїй роботі завідувач ФАП безпосередньо підпорядковується завідувачу ФАП.

2. обов'язки

Фельдшер ФАП зобов'язаний:

Вести за встановленим графіком амбулаторний прийом і обслуговування хворих, включаючи дітей, на дому.

Надавати невідкладну і екстрену долікарську медичну допомогу при станах, що загрожують життю і здоров'ю людини.

Виконувати своєчасно і в повному обсязі призначення лікаря при організації динамічного спостереження і лікування пацієнта за місцем проживання.

Здійснювати динамічне спостереження, включаючи контроль за організацією своєчасного лікування, хворих з соціально - значущі захворювання (туберкульоз, захворювання, що передаються статевим шляхом, психічні та наркологічні захворювання, онкологічна патологія, цукровий діабет).

Проводити прості фізіотерапевтичні процедури: ультрафіолетове опромінення, парафінотерапія, солюкс, за наявності відповідної підготовки).

Брати участь під керівництвом лікарів лікувально - профілактичних установ у проведенні профілактичних та диспансерних оглядів декретованих груп населення і стоять на диспансерному обліку хворих. Вести в установленому порядку контрольні картки (форма № 030 у) на диспансерних хворих і забезпечувати їх своєчасну явку до лікарів фахівцям; здійснювати профілактичні заходи серед диспансерних хворих за рекомендаціями лікарів.

Проводяться заходи щодо активного раннього виявлення хворих та осіб з факторами ризику розвитку захворювань; організація флюорографічного обстеження прикріпленого населення; цитологічне обстеження жінок, вимірювання артеріального тиску з 7 років і старше, вимірювання внутрішньоочного тиску особам старше 40 років).

2.8. Вести патронаж вагітних (за відсутності акушерки) і дітей до 1 року; здійснювати динамічне спостереження за дітьми першого року життя з групи ризику, профілактику рахіту, анемії, пропагувати раціональне вигодовування, брати участь у роботі з соціально неблагополучними сім'ями, плануванні сім'ї.

2.9. Своєчасно і якісно проводити профілактичні щеплення населенню відповідно до календаря щеплень; знати постійні і тимчасові протипоказання до них.

2.10. Проводити під керівництвом лікарів лікувально - профілактичних установ і контролем фахівців ЦГСЕН комплекс санітарно - гігієнічних і протиепідемічних заходів при виникненні несприятливої ​​епідеміологічної ситуації не території обслуговування. Знати клініку особливо небезпечних інфекцій і тактику середнього медичного персоналу при їх виявленні.

2.11. Регулярно проводити подвірні обходи з метою активного спостереження за станом прикріпленого населення, раннього виявлення захворювань, включаючи інфекційні.

2.12. Здійснювати під керівництвом завідувача ФАП:

заходи з профілактики виробничого травматизму і професійних захворювань;

роботу у складі виїзних санітарних постів на польових станах і в місцях роботи бригад с / г підприємств;

контроль за санітарним станом території прикріплених населених пунктів, водойм, перукарень, молочно - товарних ферм, продуктових магазинів, їдалень, гуртожитків, шкіл, ДОП, джерел водопостачання.

2.13 Брати участь під керівництвом завідувача ФАП у наданні мед допомоги при виникненні Ч.С.

2.14. Дотримуватися у роботі встановлений нормативними документами санітарно - протиепідемічний режим.

2.15. Виконувати вимоги діючих нормативних правових актів М3 РФ і М3 РБ з приймання, зберігання, обліку, призначенням, використання та відпуску лікарських засобів, виробів медичного призначення та етилового спирту.

2.16. Вести затверджені враховане - звітні форми медичної документації та своєчасно подавати звіти про виконану роботу завідувачу ФАП.

2.17. Дотримуватися не робочому місці правил протипожежної безпеки і техніки безпеки праці.

2.18. Регулярно займатися санітарним освітою, гігієнічним навчанням і вихованням населення.

2. 19. Здійснювати роботу відповідно до принципів і норм медичної етики і деонтології.

2. 20. систематично підвищувати рівень професійної підготовки: брати активну участь в роботі районних семінарів, нарад для медпрацівників, періодично виїжджати на передові ФАП для обміну досвідом роботи, ознайомитися з відповідною медичною літературою. Підвищувати професійну кваліфікацію на курсах удосконалення в закладах післядипломної освіти не менше одного разу на п'ять років відповідно до встановленого порядку.

2.21. Щорічно проходити перевірку рівня підготовки з техніки постановки та читання результатів туберкульозних проб та ревакцинації проти туберкульозу з отриманням довідки - допуску.

3. Права

Фельдшер ФАП має право:

3.1. Межах своєї компетенції проводити обстеження, встановлювати діагноз, призначати лікування, виконувати мед маніпуляції і проф заходи.

3.2. Користуватися всіма затвердженими інструктивно-методичними матеріалами, виданими органами управління охорони здоров'я РФ і РБ, що стосуються діяльності ФАП.

3.3. Вносити пропозиції щодо поліпшення роботи ФАП, вдосконалення системи надання мед допомоги на території обслуговування.

3.4. Підвищувати проф. кваліфікацію на курсах вдосконалення в закладах післядипломної освіти не менше одного разу на п'ять років відповідно до встановленого порядку.

3.5. Користуватися встановленими пільгами згідно з чинним законодавством.

4. відповідальність

Фельдшер ФАП несе відповідальність за:

4.1. Виконання покладених обов'язків відповідно до цієї посадовою інструкцією.

4.2. Дотримання чинного законодавства та інших нормативних актів РФ і РБ, виконання наказів, інструкцій та методичних вказівок Міністерства охорони здоров'я РФ і РБ, вказівок і розпоряджень керівника муніципальної установи охорони здоров'я, якому підпорядковується ФАП, завідувача ФАП.

4.3. Виконання правил внутрішнього розпорядку ФАП та трудової дисципліни.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Дисципліна: Медсестринство у внутрішній медицині Група: 3А Сестринська справа Дата: 03.11.2021 Викладач: Науменко Т. М. 5 семестр Практичне заняття № 3 Тема: «Підготовка пацієнта до лабораторних методів обстеження».

Виробнича практика 3 курс Лікувальна справа 13.01.2021 - 23.01.2021

4 курс «А» Сестринська справа Медсестринство у внутрішній медицині Медсестринський процес при мікседемі, ендемічному зобі, тиреоїдиті.